Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z raczków

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzone 2 puszki
cukierki raczki 1/2 kg
spirytus 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z raczków

Kroki postępowania

1
½ kg cukierków (waga w papierkach) wyjmujemy z opakowań i wrzucamy do garnka, dolewamy mleko i zaczynamy podgrzewać. Garnek powinien stać na małym ogniu. Mieszając, czekamy aż cukierki się rozpuszczą. Zostawiamy do ostygnięcia.
Krok 1 - Nalewka z raczków foto
2
Do zimnego raczkowego mleka wlewamy spirytus- malutkim strumieniem, energicznie mieszając podczas wlewania.
Krok 2 - Nalewka z raczków foto
3
Gotową nalewkę przelewamy do butelek i przechowujemy w lodówce. Nalewka jest gotowa dobę po zrobieniu.
Krok 3 - Nalewka z raczków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 04.03.2014 21:09
bardzo smaczna nalewka, ja w ten sposób robię tylko zamiast raczków dodaję cukierki Werters Oryginal, polecam
SmacznaPyza 26.02.2013 09:05
ale wydaje mi się trochę mało alkoholu na tę ilość mleka i cukierków, chociaż może i dobrze - w końcu nie musi być bardzo mocne...
Ewa104 31.10.2012 19:59
No to mi klina zabiłaś.Muszę zrobić,tak jestem ciekawa smaku.Krówkowe czy kukułkowe nalewki robiłam,jak i wiele innych.Ale takiej jeszcze nie próbowałam.
reniatka 03.10.2012 09:33
wspaniala
bartek8585 02.10.2012 23:09
z raczków nie piłem.
Habibi 29.09.2012 10:02
"robię" oczywiście ;) hehe...
Habibi 29.09.2012 10:01
Też ronię taką naleweczkę :) Pyszna jest.
Piotr-21 28.09.2012 22:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak