Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z malin jesiennych

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
spirytus 0,5 l
cukier 0,75 kg
wódka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z malin jesiennych

Maliny musza być dojrzałe, należy je umyć, osączyć, zalać 0,5l spirytusu. Odstawić na 2 tygodnie.
Następnie zlać spirytus nasączony malinami do słoja, przefiltrować zamknąć szczelnie słój.
Maliny zasypać cukrem, trzymać do rozpuszczenia się cukru. Sok z malin połączyć ze spirytusem
Maliny zalać 0,5 litra wódką czystą, Trzymać około tygodnia aż maliny wypłuczą się. Otrzymaną wódkę wlać do słoja. Wszystkie połączone składniki trzymamy w słoju około tygodnia, przecedzić. Zlać do butelek, po 3 mies. nalewka gotowa do degustacji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak