Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z ciemnych polskich winogron

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

winogrona 1/2 kg
spirytus 12 l
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z ciemnych polskich winogron

Grona winogron oberwać, opłukać, osuszyć, rozgnieść owoce i wrzucić do słoja. Zalać spirytusem i odstawić do naciągnięcia na miesiąc. Po miesiącu nalew przefitrować. Zagotować 1/2 litra wody i rozpuścic w niej cukier. Ostudzić i zmieszać znalewem spirytusowy. Odstawić na kolejny miesiąc

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 25.03.2013 13:39
Wszyscy piszą,że smaczne a nikt się nie zdziwił,że na 1\2 kg winogron jest aż 12 litrów spirytusu.Zakładam,że to pomyłka.Dziwi mnie tylko,że nikt nie czyta przepisu tylko komentuje aby dostać punkty. Mam pytanko.Ile powinno być faktycznie spirytusu?
matesko 05.11.2012 08:16
smaczne
okrysia 04.11.2012 11:06
Smaczne to!
Skoter 03.11.2012 11:01
smaczna
Adamorek 02.11.2012 12:21
już prawie wypita:) to pewnie dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak