Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowa finezja

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 1 Szklanka
jajko 2 Sztuki
mleko 2% Na Oko
masło 2 Łyżeczki

Dodatki

porzeczki czerwone
ser biały
czekolada gorzka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowa finezja

Ciasto naleśnikowe: mąkę, jajka, mleko wymieszać w misce ( mleko dodaje stopniowo aby mieć odpowiednią konsystencję)
Na patelni wrzucamy łyżeczkę masła i smażymy naleśniki ( w zależności od grubości wlewamy ciasto na patelnie, ja robie cienkie)
Gdy usmażymy naleśniki smarujemy serem białym mielonym i posypujemy porzeczkami ( umyte)
W osobnej miseczce robimy kąpiel wodną dla czekolady
Naleśniki polewamy czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 05.07.2016 23:59
bajkowo ,mniam
ttrytka 05.07.2016 23:58
finezyjnie i smacznie
Bernadeta1 04.07.2016 21:06
pychotka takie naleśniki
Ola1young 04.07.2016 15:29
pyszne te naleśniki
Futka 04.07.2016 12:58
Niebo dla podniebiena
mirosława4 04.07.2016 11:00
apetycznie się prezentuje
Konczi 04.07.2016 10:42
wyglądają bajecznie - pycha !
Ewelina1991 04.07.2016 10:12
świetne naleśniki
Milena 04.07.2016 08:31
Wygląda przepysznie ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak