Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

naleśniki
mąka pszenna 100 g
jaja 2 szt.
mleko 300 ml
olej słonecznikowy 1 łyżka
sól szczypta
Nadzienie:
świeży szpinak 600 g
ser feta 100 g
wędzony łosoś 150 g
czosnek 3 ząbki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Dodatkowo: 1 łyżka roztopionego masła do posmarowania naleśników.

Szpinak umyć, osuszyć. Czosnek obrać i drobno pokroić. Na maśle podsmażyć czosnek, dodać szpinak i dusić na małym ogniu przez kilka minut, aż woda odparuje. Doprawić solą i pieprzem. Ostudzić.
Fetę pokroić w plastry.
Na naleśniku rozłożyć szpinak. Na to położyć po plasterku fety i łososia. Naleśnik złożyć w kopertę. Powtórzyć to samo z pozostałymi. Gotowe naleśniki ułożyć w naoliwionym naczyniu żaroodpornym, posmarować masłem i zapiec ok. 30 minut, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Podawać na ciepło.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 12.05.2015 20:28
pysznie wygladają
ben-ka 12.05.2015 19:06
Ładne są, dla tych co jedzą łososia pewnie by smakowały.
Kejti 10.02.2014 11:36
Pychotka :-)
Granita 29.01.2014 13:57
ciekawa propozycja
Norgiusz 11.07.2013 06:08
pycha, coś dla mnie
mysza75 08.06.2013 14:50
Fajne zielone naleśniczki :-) sama bym zjadła
bogusia19 08.06.2013 14:03
pyszne naleśniki
dodi 08.06.2013 13:53
muszą być przepyszne
Olga_SK 08.06.2013 13:50
same pyszności :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak