Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki "na ostro" z mortadelą serem żółtym i sosem 1000 wysp

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,75 litra
mąka 0,5 kg
sól do smaku
jajko 4 sztuki
mortadela 400 g
żółty ser 1 kostka
sos tysiąca wysp 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki "na ostro" z mortadelą serem żółtym i sosem 1000 wysp

Kroki postępowania

1
Mleko miksuję z mąką po chwili dodaję jajka i szczyptę soli, znów miksuję. Odstawiam na chwilę ciasto.
W między czasie kroję mortadelę w kostkę, i ser żółty również.
Smażę naleśniki na patelni bez tłuszczu.
Krok 1 - Naleśniki "na ostro" z mortadelą serem żółtym i sosem 1000 wysp foto
2
Gdy naleśnik jest usmażony z jednej strony to przekładam na drugą, a na stronie usmażonej rozsmarowuję sos na to wkładam mortadelę i ser.
Krok 2 - Naleśniki "na ostro" z mortadelą serem żółtym i sosem 1000 wysp foto
3
Po usmażeniu delikatnie ściągam z patelni i na talerzu zwijam naleśnika. Najlepiej smakuje na ciepło, wyszło mi około 10 naleśników.
Krok 3 - Naleśniki "na ostro" z mortadelą serem żółtym i sosem 1000 wysp foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak