Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki na kremówce z malinami i polewą.
Wykonanie:
1. Z podanych składników miksujemy przez kilka chwil gładkie bez grudek o odpowiedniej gęstości ciasto. Mąkę najlepiej jest dodawać stopniowo. Ciasto odstawiamy na 30 minut, żeby odpoczęło.
2. Z tak przygotowanego ciasta na patelni na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki. Powinno nam wyjść 8 sztuk.
3. Cukier i kakao mieszamy w garnku z niewielką ilością gorącej wody, tak, żeby powstała gęsta papka, dodajemy masło lub margarynę, gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając przez kilka chwil, zdejmujemy z ognia i mieszamy, aż polewa będzie gęsta i szklista. Na koniec dodajemy kardamon i dokładnie mieszamy.
4. Gorącą polewą smarujemy każdy naleśnik, posypujemy malinami i zwijamy w ruloniki, z wierzchu również dekorujemy polewą.
5. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy nią naleśniki i dekorujemy malinami.
6. Smacznego.