Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki dwukolorowe z bitą śmietaną i pigwą
Do miski dajemy żółtka,wlewamy mleko ,wodę ,cukier wsypujemy mąkę mieszamy mikserem.Do masy dodajemy ubite żółtka mieszamy delikatnie.
Odlewamy trochę masy dodajemy kakao i mieszamy.
Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju wlewamy białe ciasto. na górze robimy dowolne wzorki z ciasta kakaowego .Smażymy z dwóch stron.
Ubijamy śmietanę z cukrem pod koniec ubijania wlewamy rozpuszczoną zelatynę.
Odstawiamy śmietanę aby stężała.
Naleśniki można posmarować śmietaną i zwinąć,albo śmietanę dajemy na połowie naleśnika dajemy kostki ugotowanej pigwy naleśnik składamy na pół.
Składamy naleśnik aby wzorek kakaowy był na wierzchu.
POLECAM!!!!