Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najlepszy domowy kisiel jeżynowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Gdy nie masz pomysłu na to, co zrobić ze świeżo zerwanymi jeżynami...POLECAM MÓJ PRZEPIS NA NAJLEPSZY, BO DOMOWY KISIEL JEŻYNOWY.

Składniki:

Składniki:

jeżyny 1 szklanka
woda 2 szklanki
cukier 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Porada

Kisiel możesz podać ze śmietaną i cukrem waniliowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Najlepszy domowy kisiel jeżynowy

Jeżyny umyj, wrzuć do garnka, dodaj 1.5 szklanki wody i cukier.
Gotuj owoce na małym ogniu 5-6 minut.

Do pozostałej 0.5 szklanki wody wsyp mąkę ziemniaczaną. Dobrze rozmieszaj mąkę w wodzie.

Zawartość szklanki wlej do gotujących się w garnku jeżyn. Kisiel gotuj chwilę, aż zgęstnieje. Kisiel jest gotowy.

Życzę smacznego!
Dorota

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak