Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle z krewetkami na zielono

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 1 opakowanie
szpinak mrożony 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
masło klarowane 2 łyżki
cebula 1 szt
marchew 1/2 szt
krewetki małe 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z krewetkami na zielono

Cebule obieramy i siekamy drobno. Czosnek obieramy i siekamy. Marchewkę obieramy z łupiny. Makaron muszle gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem dodajemy odrobinę startej marchewki . Mieszamy , dodajemy umyte i odcedzone krewetki. Smażymy wszystko razem. Dodajemy szpinak. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Chwile dusimy. Łączymy z makronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 03.04.2014 19:01
Coś dla mnie:)
Noruas 03.04.2014 00:01
wyśmienite danie, świetne dodatki!
patryska76 02.04.2014 23:17
Przepis warty wypróbowania :)
Megg 02.04.2014 20:37
wyśmienite danie
Sylwia26 02.04.2014 19:37
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak