Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki z pastą jajeczną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 250 gram
jajko 6 szt
szczypiore 1 natka
majonez 3 łyżki
musztard 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki z pastą jajeczną

Kroki postępowania

1
Makaron muszle gotujemy aldente. Ostudzamy. Rozkładamy na talerzu.
Krok 1 - Muszelki z pastą jajeczną foto
2
Pasta jajeczna: gotujemy jajka na twardo. Ugotowane obieramy z skorupki i studzimy. Wrzucamy do miseczki w której będziemy miksować całość. Dodajemy majone, musztardę, sól i pieprz. Miksujemy całość do uzyskania jednolitej masy. Na sam koniec dodajemy drobno posiekany szczypior. Całość mieszamy delikatnie łyżką.
Krok 2 - Muszelki z pastą jajeczną foto
3
Gotową pastę jajeczną nakładamy na przygotowane wcześniej muszelki.

Życzymy smacznego:)
Krok 3 - Muszelki z pastą jajeczną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 05.10.2013 10:48
świetnie zrobione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak