Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus "Perski wiatr".

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
białko 2 szt
cukier 4 łyżki
dżem morelowy 2 łyżki
winogrona
maliny świeże
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Mus "Perski wiatr".

Kroki postępowania

1
Jabłka umyć ,obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki.
Krok 1 - Mus "Perski wiatr". foto
2
Włożyć do rondelka, wlać łyżkę wody, dodać 2 łyżki cukru i dusić ,aż jabłka będą się rozpadać.
Krok 2 - Mus "Perski wiatr". foto
3
Gorące zmiksować i
Krok 3 - Mus "Perski wiatr". foto
4
wymieszać z dżemem z limonki lub moreli.
Krok 4 - Mus "Perski wiatr". foto
5
Z białek ubić pianę
Krok 5 - Mus "Perski wiatr". foto
6
dodając pod koniec 1-2 łyżki cukru i przecier jabłkowy.Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Krok 6 - Mus "Perski wiatr". foto
7
Wyłożyć gorący mus na talerz lub miseczki i udekorować malinami i winogronami.
Mus schłodzony jest również smaczny.
Krok 7 - Mus "Perski wiatr". foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 06.09.2014 22:30
prawdziwe cudo :)
mysza75 02.09.2014 10:44
jaki piekny motyl na nim usiadł :-)
Alex_M 02.09.2014 09:35
pięknie wygląda i na pewno jest pyszny :)
Katarzyna34 01.09.2014 20:31
pięknie wygląda
kuklik 01.09.2014 19:57
wiaterek smakołyków
Gabi44 01.09.2014 17:11
Przyjemny wiaterek.
joanna30 01.09.2014 16:14
Piękny i smaczny deserek :)
Maria 70 01.09.2014 14:54
Ale śliczności i pewnie pyszny.
molanka 01.09.2014 14:32
bajeczny deser
kloruś 01.09.2014 14:18
wygląda bardzo smacznie
mirosława4 01.09.2014 14:00
taki deser to musi smakować :)
gosia56 01.09.2014 13:51
super a jaka fajna nazwa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak