Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy z crunchy

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5-6 sztuk
jogurt naturalny około 250 ml
crunchy 1,5 szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier do smaku niekoniecznie)
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy z crunchy

Jabłka obieramy, ścieramy na tarce, dokładamy sok z cytryny i smażymy około 10 minut. Następnie miksujemy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Na dno pucharków dajemy crunchy, potem jabłka. Całość zalewamy jogurtem. Podajemy posypane cynamonem.

Jeśli jabłka są kwaśne można je dodatkowo posłodzić.

To lekki, chrupiacy i pyszny deser. Tak przygotowane jabłka można jeść także na śniadanie.
Doskonały posiłek dla osób będących na diecie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.04.2014 08:40
bardzo dobry deser
gusia1000 26.01.2014 19:45
Dobry mus.
Olga_SK 09.12.2013 09:29
Na śniadanko by mi się przydała jedna porcja :D
Aleksandra/Olcia 09.12.2013 09:22
super deser
Monia 09.12.2013 09:18
Oryginalnie i pomysłowo :)
Ania321 09.12.2013 09:11
ale bym sobie zjadła :)
Edith85 09.12.2013 08:37
ładne zdjęcia
Aga-25 09.12.2013 08:23
ale dobroci
Agnieszka-87-25 09.12.2013 08:03
zachęca i kusi wyglądem
marta1221 09.12.2013 07:50
ładnie wygląda
iwi 09.12.2013 07:45
Super przepis
paulina2157 09.12.2013 07:43
bardzo apetyczny ten mus
Magula 09.12.2013 07:43
ciekawy przepis
Jusiaa 09.12.2013 07:24
Super, bardzo ciekawe
monisia1977 09.12.2013 06:39
fajnie wygląda
Niki22 09.12.2013 00:26
mmm wyglada bajecznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak