Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy z bitą śmietaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dobra palma 1/3 kostki
cukier 4 łyżki
mleko 4 łyżki
kakao ciemne 1 łyżka
mleko w proszku 1/2 szklanki
śmietana kremówka 1 szklanka
czekolada w młynku wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy z bitą śmietaną

Kroki postępowania

1
Palmę (użyłam Kasi) przełożyć do garnka. Dodać do niej cukier, mleko i kakao.
Krok 1 - Mus czekoladowy z bitą śmietaną foto
2
Podgrzewać na małym ogniu, energicznie mieszając, aż wszystko się połączy (nie trzeba gotować). Masę ostudzić.
Krok 2 - Mus czekoladowy z bitą śmietaną foto
3
Wsypać do niej mleko w proszku i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Mus czekoladowy z bitą śmietaną foto
4
Śmietanę ubić na sztywno.
Krok 4 - Mus czekoladowy z bitą śmietaną foto
5
2/3 ubitej śmietany dodać do czekolady i dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
Krok 5 - Mus czekoladowy z bitą śmietaną foto
6
Mus czekoladowy rozłożyć do pucharków. Na wierzchu rozłożyć pozostawioną śmietanę. Wierzch każdej porcji oprószyć czekoladą z młynka. Deser można dodatkowo schłodzić w lodówce.
Krok 6 - Mus czekoladowy z bitą śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 26.11.2013 22:25
Bardzo smakowity deser.
Katarzyna/kate1980 03.03.2013 22:57
świetny przepis
aginaa 28.02.2013 19:04
bardzo apetyczny deser
fotoviderek 24.02.2013 08:36
Pyszny deserek. Wow :)
Henryka2 23.02.2013 15:16
Pyszności.
Krzysztof15 23.02.2013 13:41
super
IwonaDD 23.02.2013 13:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak