Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z gotowanym jajkiem i mini kabanoskami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

7 sztuk

mleko 1/2 szklanki
olej 1/4 szklanki
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól i pieprz

Dodatkowo

jajko 2 sztuki (ugotowane na twardo)
kabanos 7 sztuk (mini)

Porada

Pamiętajcie, aby nie używać takich cienkich, które będą zbyt twarde. Już lepiej wykorzystać pieczone.

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z gotowanym jajkiem i mini kabanoskami


W pierwszej misce wymieszać mleko, olej i jajko, w drugiej mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia.
Suche składniki połączyć z mokrymi.
(Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)
Ciasto doprawić do smaku i zmieszać z pokrojonymi w kostkę jajkami.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek).
W środku każdej babeczki umieścić po jednym mini kabanosku.
(Powinien odrobinę wystawać ponad surowe ciasto.)
Całość piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni.
Podawać na ciepło lub zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 18:36
fajne wytrawne.
Jagódka17
Jagódka17 19.02.2018 17:59
wyglądają mega

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak