Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki ze śliwkami i kruszonką
Kroki postępowania
W jednej misce łączymy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, cukier, cukier waniliowy.
śliwki | 200 g |
mąka | 150 g |
cukier | 60 g |
cukier waniliowy | 1,5 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 3/4 łyżeczki |
cynamon | 1 łyżeczka |
sól | 1 szczypta |
jajko | 1 |
olej | 60 ml |
maślanka | 100 ml |
mąka | 70 g |
zimne masło | 35 g |
cukier trzcinowy | 30 g |
listki mięty | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: