Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrowisko

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąki 5 szklanek
jajek 8 sztuk
soli 1 szczypta
olej
Syrop:
wody 0,5 szklanki
masła 0,5 szklanki
miodu 7 łyżek
cukru 6 łyżek
mak
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Mrowisko

Jajka wybić do miski i zmiksować.Wsypać stopniowo mąkę oraz szczyptę soli. Mieszać do momentu połączenia składników a następnie bardzo dokładnie zagnieść.Odstawić na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować bardzo cieniutko i wykrawać kawałeczki. Wrzucić do garnuszka do rozgrzanego oleju i smażyć z obu stron. Syrop: Do garnuszka wrzucić masło,następnie wodę,miód oraz cukier.Wymieszać i podgotować. Układać w formie mrowiska.Pierwsza warstwa,syrop,troszkę maku i rodzynki , kolejna warstwa itd.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 17.04.2013 08:01
fajne danie, słyszałam o nim ale jeszcze nie próbowałam :)
reniatka 16.04.2013 18:24
hehe fajna nazwa
dianix 16.04.2013 15:48
fajne to Twoje mrowisko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak