Przepis i sposób przygotowania na: Motylek
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę , proszek do pieczenia. Wylać na tortownicę i upiec. UPIEC 2 TAKIE BISZKOPTY.
Biszkopt czekoladowy:
Białka ubić z cukrem dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wylać na tortownicę i upiec.
Masa:
Budynie ugotować na mleku z cukrem. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć dodać budyń.
Wykonanie:
Na biszkopt jasny wyłożyć część masy przykryć biszkoptem czekoladowym część masy i przykryć biszkoptem jasnym. Tort przekroić na pół , odwrócić i skleić brzegami. Wierzch posmarować cienką warstwą masy, udekorować owocami, zalać galaretką, na środku dajemy pasek galaretki . Boki oprószamy kokosem a z rurek robimy czułki.