Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Motylek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka pszenna 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia pół łyżeczki
jajko 5 sztuk
mąka pszenna 4 łyżki
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia pół łyżeczki
kakao 1 łyżka
masa
budyń śmietankowy 2 opakowania
cukier 1/2 szklanki
mleko 3 szklanki
margaryna 1,5 kostki
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka agrestowa 1 opakownie
kiwi
mandarynki
winogrona
brzoskwinie w puszce
kokos
rurki 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Motylek

Biszkopt:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę , proszek do pieczenia. Wylać na tortownicę i upiec. UPIEC 2 TAKIE BISZKOPTY.


Biszkopt czekoladowy:
Białka ubić z cukrem dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wylać na tortownicę i upiec.

Masa:
Budynie ugotować na mleku z cukrem. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć dodać budyń.


Wykonanie:
Na biszkopt jasny wyłożyć część masy przykryć biszkoptem czekoladowym część masy i przykryć biszkoptem jasnym. Tort przekroić na pół , odwrócić i skleić brzegami. Wierzch posmarować cienką warstwą masy, udekorować owocami, zalać galaretką, na środku dajemy pasek galaretki . Boki oprószamy kokosem a z rurek robimy czułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 21.02.2013 17:09
piękny:)
Magda24 21.02.2013 07:57
no, to jest ekstra!
kasiek 19.02.2013 20:56
aż żal zjadać takiego motylka ....
babajaga1969 19.02.2013 17:06
jeśli ten kawałek tortu, to fragment tego motylka, to należą Ci się słowa uznania za talent i pomysł - smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak