Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk z nutą sezamu- zaserwowany z kiełkami fasoli mung, soczewicy i cieciorki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 300 gram
jajko 2 sztuki
mąka 2\3 szklanki
ziarna sezamu 2 łyzeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 0.5 łyżeczki
kiełki fasoli mung 1\3 opakowania
kiełki soczewicy 1\3 opakowania
kiełki 1\3 opakowania
masło 1 łyzka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk z nutą sezamu- zaserwowany z kiełkami fasoli mung, soczewicy i cieciorki

Kroki postępowania

1
Morszczuka myjemy i osuszamy.
Krok 1 - Morszczuk z nutą sezamu- zaserwowany z kiełkami fasoli mung, soczewicy i cieciorki foto
2
Następnie obsypujemy przyprawą do ryb Prymat.
Krok 2 - Morszczuk z nutą sezamu- zaserwowany z kiełkami fasoli mung, soczewicy i cieciorki foto
3
Morszczuka obtaczamy w mące i w jajku.
Krok 3 - Morszczuk z nutą sezamu- zaserwowany z kiełkami fasoli mung, soczewicy i cieciorki foto
4
Obsypujemy ziarnami sezamu i umieszczamy na patelni grillowej. Rybkę grillujemy z 2 stron
Krok 4 - Morszczuk z nutą sezamu- zaserwowany z kiełkami fasoli mung, soczewicy i cieciorki foto
5
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy kiełki i smażymy je około 5 minut, doprawiając do smaku pieprzem i solą. . Porcję kiełków nakładamy na grillowanego morszczuka i serwujemy. Smacznego :)
Krok 5 - Morszczuk z nutą sezamu- zaserwowany z kiełkami fasoli mung, soczewicy i cieciorki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.12.2014 13:15
ciekawie i smacznie
molanka 16.12.2014 12:31
ciekawe połączenie smaków
jasiek 15.12.2014 15:17
ostre połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak