Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Modra kapusta z kiełbasą na ciepło

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 główki
sól
kiełbasa śląska 2 kawałki
oliwa 1 łyżka
ocet do smaku
cukier do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Modra kapusta z kiełbasą na ciepło

Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka. Wlewamy ok. 1 litr wody i wsypujemy łyżeczkę soli. Gotujemy do momentu, aż kapusta będzie miękka. Odcedzamy na sitku lub cedzaku.
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy (na oliwie) ok. 7-10 minut. Następnie dodajemy odcedzoną kapustę, ocet oraz cukier i pieprz do smaku.. Dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę. Tak przygotowana kapustę przekładamy do miseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 05.06.2015 20:37
Pyszna taka kapusta;)
Bernadeta1 05.06.2015 17:24
smaczna kapusta
mirosława4 05.06.2015 16:01
smaczna jako dodatek do obiadu
pajbek 05.06.2015 14:41
Lubie taką :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak