Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

modra kapusta

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona
cebula
ocet 10 %
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny Prymat w młynku
jabłko kwaśne
Majeranek suszony Prymat
kolendra Prymat do smaku
Cebulka perłowa marynowana Smak 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: modra kapusta

Kapustę zalewamy kilkoma szklankami wody, zagotowujemy i pod przykryciem gotujemy do miękkości przez ok. 40 minut z dodatkiem soli pieprzu i majeranku.
Miękką odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Do kapusty wcieramy na grubych oczkach jabłko oraz dodajemy drobno pokrojoną cebulę i pokrojoną na ćwiartki cebulkę marynowaną. Doprawiamy 1-2 łyżkami octu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 08.11.2016 00:54
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak