Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode marchewki gotowane na parze z rukolą i fetą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Przepyszne połączenie rukoli, słodkich młodych marchewek oraz słonej fety z dodatkiem pikantnego oleju. Danie idealnie sprawdzi się na kolację lub lekki obiad. Możemy podać je jako dodatek do mięs i ryb z grilla.

Składniki:

Marchewki:

marchewki 1 kg
rukola 0.5 kg
ser feta 100 g
oliwa aromatyzowana 1 łyżka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Młode marchewki gotowane na parze z rukolą i fetą

Marchewki cienko oskrobać, umyć.
Gotować na parze do miękkości.
Fetę pokruszyć.
Na talerze wyłożyć porcję rukoli oraz parę marchewek.
Danie polać olejem z płatkami chili lub w wersji łagodnej oliwą z oliwek, oprószyć świeżo mielonym pieprzem cytrynowym.
Wierzch posypać pokruszoną fetą.
Sałatkę podawać jako dodatek do mięs czy ryb lub jako samodzielne danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak