Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta do obiadu

5.0
(43)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
No i w końcu pojawiła się w sklepach młoda kapusta. Niesamowity dodatek do dań głównych. Ten zapach, ten smak, ten świeży koperek. Wszystko to, co lubimy.

Składniki:

Składniki:

młoda kapusta 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 82% 1 łyżka
posiekany koperek 2 łyżki
sok z cytryny z 1/2 owocu
mąka 1-2 łyżki
sól morska Prymat w młynku do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta do obiadu

Cebulę siekamy, szklimy na maśle.

Kapustę szatkujemy, dodajemy o cebuli, zalewamy wrzątkiem (100 ml) i dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Następnie oprószamy mąką, dusimy cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Łączymy z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak