Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczna zupa Żmudzka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ziemniaki ugotowane 5 szt.
mleko 1 litr
woda 1 litr
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczna zupa Żmudzka

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, zetrzeć na Terce, następnie dokładnie odsączyć na sicie.
Krok 1 - Mleczna zupa Żmudzka foto
2
Ugotowane ziemniaki w mundurkach obrać, zmielić.
Krok 2 - Mleczna zupa Żmudzka foto
3
Połączyć z tartymi surowymi ziemniakami. Całość wymieszać i posolić do smaku.
Krok 3 - Mleczna zupa Żmudzka foto
4
Mleko zmieszać z wodą i zagotować. Z ciasta ziemniaczanego formować kuleczki i ugotować w rozcieńczonym mleku.
Krok 4 - Mleczna zupa Żmudzka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak