Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z ogórków gruntowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 3 szt
jogurt naturalny 180 g
koperek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z ogórków gruntowych

Ogórki obieramy i ścieramy na tarce na cieniutkie talarki, solimy i odstawiamy na kilka chwil. W tym czasie siekamy drobno koperek. Odlewamy wodę którą puściły ogórki i dodajemy jogurt naturalny. Następnie dodajemy posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem - dokładnie wymieszać, Podawać jako dodatek do mięs i ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 24.07.2012 14:21
Mizeria na jogurcie równie dobra jak na śmietanie - czyż nie ?
Kasnaj 24.07.2012 13:52
koperek i ogórki to jest to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak