Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria po ukraińsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Mizeria po ukraińsku. Podobna do znanej polskiej. Różnica to nieobrane ogórki.

Składniki:

Składniki:

ogórki gruntowe 500 gramów
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek

Sos:

śmietana 18% 6 łyżek
sok z cytryny z 0,5 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat ok. 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Porada

Jakby ktoś pytał. Udało się nam zdobyć czerwoną cebulę dymkę ze szczypiorem.

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria po ukraińsku

Przygotowanie ogórków i cebulki: Ogórki umyłem, osuszyłem i nie obrałem. Pokroiłem je na cienkie plasterki. Dymki oczyściłem i opłukałem, a następnie pokroiłem w cienkie krążki cebulki i 5-6 centymetrowe kawałki zielonego szczypiorku.

Przygotowanie sosu: Śmietanę przyprawiłem do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Przygotowane ogórki wraz z pokrojoną cebulką polałem sosem i posypałem posiekanym szczypiorkiem. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się przegryzły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak