Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria po egipsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
rzodkiewka 6 sztuk
jogurt naturalny 1 szklanka
mięta 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria po egipsku

Ogórki należy obrać i pokroić w plasterki, posolić i odstawić na ok 20 minut. Następnie lekko odsączyć. Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Rzodkiewki pokroić w talarki. Świeżą miętę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem i doprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 26.07.2013 09:42
fajna mizeria
caralajna 26.07.2013 07:30
fajnie brzmi, smakowałaby mi
meg1984 25.07.2013 23:08
muszę spróbować
aisza1 23.07.2013 07:57
takiej to jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak