Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna z uszkami plus ogórek kwaszony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miruna filet 6 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka orkiszowa do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt
ogórek kwaszony 4 szt
uszka 300 z kapustą i grzybami

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna z uszkami plus ogórek kwaszony

Filety z miruny zaprawiamy w soli i pieprzu. Na patelni, na oleju smażymy dwie połówki cebuli. Rybę obtaczamy w jajku i mące orkiszowej - wkładamy na patelnię i smażymy z obu stron. Uszka gotujemy w gorącej słonej wodzie do wypłynięcia + 5 min. Ogórek kwaszony kroimy w plastry. Podajemy razem jako danie obiadowe. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.01.2017 14:55
fajne połączenie
Vanilla
Vanilla 16.01.2013 11:42
wigilijne danie
jozefinach 03.01.2013 14:05
Zjadłabym taką rybkę.
adelajda 18.12.2012 18:46
ciekawe połączenie !
halina17 18.12.2012 17:58
Ryba z uszkami, połączenie którego nigdy nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak