Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna w zwyczajnej panierce

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miruna 5 płatów
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
mąka pszenna 4 łyżki
olej do smażenia
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
jajko 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w zwyczajnej panierce

Kroki postępowania

1
Filety myjemy jeśli są mrożone rozmrażamy,oprószamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Miruna w zwyczajnej panierce foto
2
Jajko rozkłócić widelcem dosypać szczyptę przyprawy do ryb . Filety pokroić na małe kawałki obiadowe obtoczyć najpierw w mace pszennej a następnie w rozkłóconym jajku i panierować w bułce tartej
Krok 2 - Miruna w zwyczajnej panierce foto
3
Na patelni rozgrzać olej i wkładać porcje ryby i smażyć z obydwu stron na rumiano.
Krok 3 - Miruna w zwyczajnej panierce foto
4
Podawać z ziemniakami i np z kapustką kiszoną
Krok 4 - Miruna w zwyczajnej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 27.04.2013 13:44
super przyrządzona
paulina2157 17.03.2013 20:50
prosto i pysznie
Gracer 17.03.2013 20:00
bardzo lubię takie rybki
Janina 17.03.2013 19:54
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak