Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna smażona

2.0
(2)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Smażona miruna jest delikatna w smaku i do tego niezwykle pyszna! Jej przygotowanie wcale nie jest pracochłonne, dlatego warto się pokusić na jej przyrządzenie, gdy nie macie zbyt wiele czasu albo chcecie mieć pewność, że danie Wam wyjdzie. Z tego przepisu miruna sprawdzi się na piątkowy obiad lub na wigilijną kolację. Polecam!

Składniki:

filet z miruny 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 4 szczypty
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 sztuka
mąka pszenna
cytryna 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna smażona

Filet z miruny opłukać, pokroić na porcje wg uznania.

Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Następnie obtoczyć przyprawione filety w jajku i w mące zmieszanej z bułką tartą.

Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Gotową rybę można skropić sokiem z cytryny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 04.06.2015 17:14
smaczna rybka:)
ice cubes 23.09.2014 22:13
dobre filety :)
Czyki 23.09.2014 21:08
Zapachniało taką pyszną rybką:):)
Konczi 23.09.2014 20:57
bardzo smacznie tu, porywam kęsa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak