Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna smażona

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 700 g
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna smażona

Kroki postępowania

1
Rybę rozmrozić, osuszyć papierowymi ręcznikami
Krok 1 - Miruna smażona foto
2
Obsypać Kucharkiem i pieprzem
Krok 2 - Miruna smażona foto
3
Panierować w mące z obu stron
Krok 3 - Miruna smażona foto
4
Na patelni rozgrzać olej i układać filety
Krok 4 - Miruna smażona foto
5
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 5 - Miruna smażona foto
6
Ja rybę podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Krok 6 - Miruna smażona foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 05.08.2014 08:55
smaczna rybka
ice cubes 05.08.2014 08:22
bardzo lubię ryby
halina17 04.08.2014 20:47
Dobra ryba.
Ali 04.08.2014 20:40
Musi być pyszne, uwielbiam ryby!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak