Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna o cytynowej nucie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miruna płaty 4 sztuki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
mąka pszenna 5 łyżek
jajko 2 sztuki
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna o cytynowej nucie

Kroki postępowania

1
Szykujemy składniki
Krok 1 - Miruna o cytynowej nucie foto
2
Zamrożoną mirunę zostawiamy w temperaturze pokojowej do rozmrożenia Odsączamy z nadmiaru wody ,posypujemy równomiernie solą do smaku skrapiamy sokiem z cytryny
Krok 2 - Miruna o cytynowej nucie foto
3
następnie obtaczamy w mące,jajka rozbijamy dodajemy do jajek pieprz cytrynowy
Krok 3 - Miruna o cytynowej nucie foto
4
i roztrzepujemy widelcem lub trzepaczką obtaczamy rybę i panierujemy w bułce tartej.
Krok 4 - Miruna o cytynowej nucie foto
5
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy ryby z obu stron na rumiano.
Krok 5 - Miruna o cytynowej nucie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 17.03.2013 18:21
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak