Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowy baton z choco muszelek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki śniadaniowe 2 szklanki muszelek czekoladowych u mnie mlekołaki
masło 1 łyżka
miód lipowy 2 łyżki
kakao 1 łyżka (ciemne)
płatki kokosowe 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowy baton z choco muszelek

Do garnuszka z grubszym dnem przekładamy 2 pełne łyżki miodu lipowego, kakao, i masło. Całość podgrzewamy na małym ogniu (mieszając) tylko do rozpuszczenia i połączenia się składników. Po tym czasie wyłączamy gaz i wsypujemy do naszej słodkiej mieszanki płatki choco muszelki. Wszystko mieszamy łyżką, aż składniki się połączą. Całość przekładamy szybko do małej papierowej foremki (, jeśli takiej nie macie wykorzystajcie inny mały pojemnik, ale wcześniej wyłóżcie go papierem do pieczenia). Ugniatamy płatki łyżką (wyrównując je niejako), wierzch posypujemy płatkami kokosa i lekko ugniatamy, aby te przykleiły się do naszych miodowych płatków.

Foremkę odstawiamy do przestudzenia, a następnie wkładamy do lodówki – najlepiej na całą noc (minimum na 2-3 godziny). Po tym czasie obracamy foremkę nad talerzem i wyciągamy „nasz duży baton”. Baton kroimy dowolnie na mniejsze kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 01.02.2017 08:31
smaczniutki
Diana Rusiłowicz 01.02.2017 00:28
Rewelacja!!!
MagdalenaIC 01.02.2017 00:19
Dziękuję :)
bogusia 82 31.01.2017 23:48
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak