Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier 1/2 szkl
margaryna 1/2 kostki
żółtko jajek 2 szt
śmietana 3 łyżki
miód 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowiec

Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na trzy części. Każdą część ciasta wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy i piec przez 15-20 minut w temp.180 stopni.

Masa

mleko - 2 szkl
cukier - 2/3 szkl
żółtka - 2 szt
kasza manna - 3 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżka

Kaszę mannę ugotować na mleku, a następnie ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, i tak ucierając powoli dodawać żółtka i kaszę.

Upieczone placki przekładać masą. Wierzch można polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 16.01.2013 17:49
pyszne ciasto
meg1984 28.12.2012 23:57
Smaczny:)
Milena87 27.12.2012 13:29
Ja robię trochę inaczej:) Na pewno pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak