Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe skrzydło z indyka.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miód 2 łyzki
keczup pikantny 2 łyzki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
tobasco 2-3 krople
marmite 1 łyzka
olej do smażenia 2 łyzki
sos sojowy 1 łyzka
indyk 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe skrzydło z indyka.

Skrzydło ugotowane w rosole wg.przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/244674/rosolek-z-indyka-.html wyjąć z garnka.Miód,keczup,tobasco,ocet balsamiczny,sos sojowy i marmite lekko podgrzać w garnuszku.Skrzydło dokładnie posmarować sosem i odstawić na pół godziny.Na patelni rozgrzać olej przełożyć na nią skrzydło i obsmażyć z obu stron.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 04.02.2014 07:58
fajny pomysł
dodi 03.10.2013 08:36
pyszne skrzydełka
Grażyna13 01.12.2012 21:30
Pycha, moje smaki :)
pacpaw 11.11.2012 12:14
świetny uniwersalny przepis na gotowane mięsko z zupy
Wafelek2601 10.11.2012 08:24
Dobre
kuklik 27.09.2012 20:41
obsmażone w takiej marynacie cudo
ben-ka 24.09.2012 16:31
to marmite dostałam w prezencie z Anglii ,teraz wykorzystuję by się nie zmarnowało:)Oni to jedzą do kanapek a dla mnie to jak skondensowane nasze maggi.
alaaa 24.09.2012 16:14
o tym marmite to jeszcze nie słyszałam,,wygląda apetycznie
Motorek 20.09.2012 09:19
smaczne
misia53 06.09.2012 00:30
ciekawe , ja zawsze gotowałam
adelajda 03.09.2012 20:46
smakowite !
Marcin Vw1 02.09.2012 11:30
swietny pomysł
ziutula
ziutula 02.09.2012 08:40
zawsze gotuję.....ale je teraz obsmażę...
IZABELA29 02.09.2012 08:36
z indyka to jest chociaż coś objeśc z kości
Justyna87 02.09.2012 01:21
można i tak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak