Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowa pierś z kurczaka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
miód lipowy 1 łyżeczka
słonecznik łuskany 2 łyżeczki
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Porada

Pierś możemy śmiało przygotować na grillu tradycyjnym! Podałam pierś z ryżem z warzywami.

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowa pierś z kurczaka

ierś kroimy w paski o grubości ok. 1 - 1,5 cm. Układamy je na płasko i lekko rozbijamy tłuczkiem. Następnie nacieramy solą, pieprzem, czerwoną słodką papryką oraz gałką muszkatołową. Odstawiamy na ok. 15 minut. Na patelni (ja użyłam grillowej) rozgrzewamy olej. Następnie smażymy pierś na złoto z każdej strony. Chwilę przed końcem smażenia dodajemy słonecznik i każdą z części kurczaka polewamy odrobiną miodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak