Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w soku cytrynowym na czerwono

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty rybne mintaj
cytrynka 1/2
Pieprz biały mielony Prymat szczypta
majeranek 1/4 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
Koperek suszony Prymat szczypta
sól szczypta
jajko
olej do smażenia
estragon 1/4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w soku cytrynowym na czerwono

Kroki postępowania

1
Wycisnąć cytrynę.
Ryby rozmrozić i polać sokiem z cytryny i odstawić na ok. 30 min.
Krok 1 - Mintaj w soku cytrynowym na czerwono foto
2
Wszystkie zioła i przyprawy wymieszać, wetrzeć w ryby.
Krok 2 - Mintaj w soku cytrynowym na czerwono foto
3
Ryby panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanej oliwie.
Krok 3 - Mintaj w soku cytrynowym na czerwono foto
4
Podawać.
Krok 4 - Mintaj w soku cytrynowym na czerwono foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 29.04.2013 14:33
ciekawie przyprawiony
pierniczkowo 20.02.2013 11:46
smaczna i aromatyczna rybka:)
Monika58 18.02.2013 18:08
uwielbiam ryby, pod każdą postacią :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak