Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miniaturowe cupcakes

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 60 gram
cukier 30 gram
jajko 1 sztuka
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 0,25 sztuka
masło 30 gram (stopione)
mascarpone 3 łyżka
dżem wiśniowy 2 łyżeczka
cukier puder 1 łyżeczka
posypka cukrowa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Miniaturowe cupcakes

Cukier zmiksować z jajkiem, dodać stopione ostudzone masło, następnie mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
Masę najlepiej przełożyć do rękawa cukierniczego i nakładać ją do foremki.
Piekarnik rozgrzać do 180' piec babeczki do suchego patyczka ok. 10 minut.

Mascarpone utrzeć z cukrem i wymieszać dokładnie z dżemem, przełożyć do szprycy i udekorować nim ostudzone babeczki, posypać posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewamp 20.02.2013 22:13
fajne z chęcią spróbuje
Isia 31.12.2012 18:17
pieknosci :)
malaczarna23 31.12.2012 15:13
super!
babajaga1969 31.12.2012 09:24
fajny pomysł
Ola1984 31.12.2012 08:43
Super pomysł na imprezę :)
iziona 31.12.2012 07:56
Śliczne
cukiereczek 31.12.2012 07:49
piękne
miroslawa 31.12.2012 04:08
przepyszne, a jak fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak