Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini-szaszłyczki po japońsku na szpinaku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 60 dag
cebula 2
ząbek czosnku 1
szpinak mrożony 60 dag
sos sojowy 5 łyżek
pestki słonecznika
bambus pędy 1 garść
olej 4 łyzki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Mini-szaszłyczki po japońsku na szpinaku

Prażymy słonecznik na suchej patelni. Obieramy cebulę i czosnek i drobno siekamy. Rozgrzewamy olej na patelni i szklimy połowę cebuli i czosnku. Dodajemy lekko rozmrożony szpinak i ok 100ml wody. Dusimy ok 10 min od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy 2 łyżkami sosu sojowego i pieprzem.
Mięso mielone zagniatamy z resztą czosnku i cebuli, bułką tartą, jajkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i 3 łyżkami sosu sojowego. Wilgotnymi dłońmi formujemy małe kuleczki. Rozgrzewamy olej na dużej patelni i smażymy kuleczki z każdej strony na rumiano. Nabijamy po dwie kuleczki na patyczki do mini szaszłyków. Na talerze wykładamy porcje szpinaku, szaszłyków, posypujemy słonecznikiem i odsączonymi pędami bambusa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 21.04.2014 14:14
Pomysłowe danie
Lis 21.04.2014 11:16
Ekstra szaszłyczki:)
stokrotka 21.04.2014 11:12
ale super propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak