Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini serniczki z konfiturą borówkową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 60 g
masło lub margaryna 30 g
twaróg półtłusty 100 g
ser na sernik 300 g
jajko 2 szt
cukier 60 g
budyń waniliowy 2 łyżki
konfitura z borówki kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Mini serniczki z konfiturą borówkową

Masło lub margarynę rozpuszczamy. Biszkopciki blendujemy na drobny pył. Łączymy z masłem. Biszkoptowym pyłem wykładamy dna silikonowych foremek. Do miski przekładamy twaróg z wiaderka i twaróg z kostki. Wsypujemy cukier i wbijamy jajka. Wlewamy ekstrakt waniliowy. Wszystko mieszamy na wolnych obrotach do połączenia się składników. Na końcu wsypujemy budyń i ponownie mieszamy. Gotową masę przelewamy do foremek. Pieczemy w nagrzanym do 150*C (bez termo obiegu) piekarniku przez 35 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach. Następnie wierzch dekorujemy konfiturą borówkowa i chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 08.09.2017 16:13
:Dziękuję :-)
jejkuchnia 08.09.2017 15:32
Ale świetne!
bietka 07.09.2017 12:12
o raju , te serniczki muszą być przepyszne : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak