Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe gałeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masła 1 kostka
cukier puder 1 szkl
kakao 4 łyżki
herbatniki 35 szt
aromat migdałowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe gałeczki

Kroki postępowania

1
Kostkę masła utrzeć w robocie. Następnie dodać cukier puder i nadal ucierać na gładką masę.
Krok 1 - Migdałowe gałeczki foto
2
25 szt herbatników rozgnieść na drobny pył wałkiem na stolnicy.
Krok 2 - Migdałowe gałeczki foto
3
Do ucieranego masła z cukrem dodać rozdrobnione herbatniki, kakao, aromat migdałowy i wszystko ucierać do uzyskania gładkiej masy.
Krok 3 - Migdałowe gałeczki foto
4
Gotową masę wstawić na 30 min do lodówki żeby lekko stwardniała.
A w tym czasie rozdrobnić resztę herbatników do obtaczania gałeczek.
Krok 4 - Migdałowe gałeczki foto
5
Po wyjęciu z lodówki z masy formować małe kuleczki i obtaczać w herbatnikach.
Przed podaniem należy schłodzić ich w lodówce aby były twarde.
Smacznego!
Krok 5 - Migdałowe gałeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 03.03.2014 10:37
rewelacyjne są
gusia1000 27.11.2013 21:15
Smaczne muszą być.
agogo2 03.10.2013 13:41
uwielbiam wszystko co ma migdaly
ppaulina 01.07.2013 18:28
migdały już to lubie
Bernadeta1 10.04.2013 00:28
ciekawy przepis
JOANNA16 27.03.2013 07:40
pycha kuleczki
Megg 23.02.2013 14:36
ja dodaje aromat migdałowy w małej buteleczce
zielonamorelka 23.02.2013 13:58
chodzi o olejek migdalowy czy aromat spozywczy?jesli o olejek to ja cyba jednak zamiast neigo zamienei czesc herbatnikow na zmielone migdaly

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak