Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowa gorąca czekolada z mini piankami

5.0
(38)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Gorąca czekolada idealna jest na chłodne wieczory, ale można też ją przygotować na Boże Narodzenie. Bardzo szybko i prosto się ją przygotowuje. Z piankami smakuje najlepiej.

Składniki:

Gorąca czekolada:

czekolada miętowa 10 dag
gorzka czekolada 10 dag
mleko 500 mililitrów
Pianki marshmallow 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowa gorąca czekolada z mini piankami

1. Najpierw podgrzewamy mleko , aż będzie ciepłe.

2. Czekoladę łamiemy na kosteczki. Stopniowo wrzucamy ją do mleka cały czas mieszając. Gotujemy aż całkowicie czekolada się rozpuści.

3. Napój przelewamy do kubków i wrzucamy po kilka mini pianek.

4. Gotowe! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak