Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso tak, jak lubię , czyli pieczone, podane na słodko :)

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1000 g
oliwa 2-3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
konfitura z borówki 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso tak, jak lubię , czyli pieczone, podane na słodko :)

Z przypraw i oliwy przygotować marynatę, nasmarować umyte i osuszone mięso. Odłożyć na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnie mięso upiec, ja piekłam je ok. 120 min. w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Gotowe mięso podawać z konfiturą z borówki.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 27.02.2015 11:28
tez tak lubię :)
Franciszek 27.02.2015 11:05
Piėknie wygląda
Beatris 27.02.2015 10:55
Wspaniale przygotowane mięsko:)
bertpvd 27.02.2015 09:51
Pycha ! Uwielbiam takie soczyste mięso.
ben-ka 27.02.2015 09:21
Pieczone mięsa bardzo lubię.
Maridka19 27.02.2015 09:16
Smaczne :)
dodi 27.02.2015 09:09
pyszne mięsko
Krzysztof15 27.02.2015 06:39
smaczne miesko
Megg 27.02.2015 04:42
rowniez lubie takie miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak