Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso mielone z papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
mąka
tłuszcz do smażenia
bułka czerstwa 1 sztuka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
papryka czerwona 1/2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone z papryką

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w kostkę lub ścieramy na grubej tarce. Dodajemy do mięsa.
Krok 1 - Mięso mielone z papryką foto
2
Dodajemy paprykę pokrojoną w drobną kostkę.
Krok 2 - Mięso mielone z papryką foto
3
Następnie dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko oraz przyprawy. Masę dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Mięso mielone z papryką foto
4
Z masy mięsnej formujemy niewielkie pulpety, obtaczamy w mące i smażmy na tłuszczu z obu stron.
Krok 4 - Mięso mielone z papryką foto
5
Podajemy z ulubionym sosem i ziemniaczkami.
Krok 5 - Mięso mielone z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 23.08.2013 18:00
z papryką smaczne
Janina 23.08.2013 14:33
Tak, to prawda smaczne są takie mielone, robiłam;)
msmors 23.08.2013 14:24
przyznam, że z papryką czeroną jeszcze nie robiłam. Ciekawy przepis
msmors 23.08.2013 14:23
dobry obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak