Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso mielone w paprykowych obręczach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
mięso mielone 250 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
cebula 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone w paprykowych obręczach

Kroki postępowania

1
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na ok 2 centymetrowe krążki.
Krok 1 - Mięso mielone w paprykowych obręczach foto
2
Do tej ilości mięsa wystarczą 2 lub 3 krążki. Resztę papryki kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do mięsa. Cebulę obieramy, drobno kroimy, podsmażamy na łyzce oleju i miękką dodajemy do mięsa. Do mięsa wbijamy jajko, przyprawiamy solą, pieprzem i wyrabiamy masę na kotlety. Do masy dosypujemy tyle bułki tartej aby łatwo nam było formować kotlety i aby się nie rozpadały.
Krok 2 - Mięso mielone w paprykowych obręczach foto
3
Masę mięsną wkłądamy do obręczy z papryki, papierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej ze stron.
Krok 3 - Mięso mielone w paprykowych obręczach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 24.09.2013 17:53
fajny przepis
Kate131 26.10.2012 08:22
pomysłowe
Piotr-21 30.09.2012 15:55
fajne
adelajda 30.09.2012 15:18
lubię mięsko z papryczką !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak