Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielonkowe kotleciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mielonka 4 grube plastry
jajko
śmietana 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielonkowe kotleciki

Mielonkę tyrolską kroimy na 1 centymetrowe plastry. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy śmietanę i mąkę pszenną. Doprawiamy sola pieprzem i dowolną przyprawa ja używam przyprawy do mięsa mielonego, czasem przyprawy do drobiu. Całość dokładnie mieszamy, ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.Na patelni rozgrzewamy olej, Plastry mielonki zanurzamy w cieście i smażymy na złoto z dwóch stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 03.04.2016 08:16
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak