Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kaszą jaglaną

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 3/4 szklanki
mięso mielone 600 gram
czosnek 2-3 ząbki
jajko 2 sztuki
natka pietruszki
bułka 1 czerstwa
mleko do namoczenia bułki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kaszą jaglaną

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko. Ugotowaną studzimy. Bułkę namaczamy w ciepłym mleku.
Krok 1 - Mielone z kaszą jaglaną foto
2
Bułkę namaczamy w ciepłym mleku.
Krok 2 - Mielone z kaszą jaglaną foto
3
Mięso przekładamy do miski. Dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Do przyprawionego mięsa dodajemy ugotowaną kaszę, odciśniętą bułkę, jajka oraz natkę pietruszki.
Krok 3 - Mielone z kaszą jaglaną foto
4
Całość ponownie mieszamy, ewentualnie jeszcze doprawiając do smaku.
Krok 4 - Mielone z kaszą jaglaną foto
5
Z gotowej masy mięsno – jaglanej formujemy zgrabne placuszki. Uformowane obtaczamy w bułce tartej. Gotowe wykładamy na rozgrzany tłuszcz. Kotleciki smażymy z dwóch stron do zrumienienia.
Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 5 - Mielone z kaszą jaglaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 22.12.2016 16:12
ciekawy pomysł do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak