Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z grzankami Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Robiąc na obiad kotlety mielone zorientowałam się, że nie mam czerstwej bułki ani tartej. Kasza manna też się skończyła. I tak myśląc jak związać mięso dodałam grzanki czosnkowe. To był strzał w 10. Mielone wyszły super.

Składniki:

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kilogram
grzanki 200 gramów
cebula 2 sztuki
jajko 2 sztuki
woda 1 szklanka
sól 1.5 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku 0.5 łyżeczki

Porada

Sól i pieprz dodajemy do smaku, grzanki czosnkowe.

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z grzankami Zewy

Łopatkę zmielić w maszynce do mięsa razem z cebulą. Dodać do niej grzanki, wlać wodę i dodać do smaku sól i pieprz. Wyrobić masę i odstawić ją na 15 minut, aby grzanki wchłonęły wodę. Następnie formować kotlety i smażyć je na oleju na rumiano z obu stron. Podawać na przykład z ziemniakami i ogórkiem małosolnym lub zasmażaną młodą kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak