Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z dynią i otrębami pszennymi

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 250 g
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
otręby pszenne 1/2 szkl
pestki dyni 1/2 szkl
jajko 1 szt
kozieradka 1 łyżeczka (mielona)
bulion mięsny 50 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sezam 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z dynią i otrębami pszennymi

Karkówkę mielimy razem z cebulą, czosnkiem, otrębami i pestkami. Do masy wbijamy jajko, doprawiamy solą, pierzem, kozieradką, dokładnie wyrabiamy z bulionem. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w mieszance bułki tartej i sezamu. Smażymy na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 19.06.2015 21:49
bardzo mi się podobają
Łukasz15 19.06.2015 20:09
Bardzo dobre
dom-agi 19.06.2015 18:43
Świetny pomysł!
aginaa 19.06.2015 17:35
musza byc dobre
ilka01 19.06.2015 17:18
wygląda apetycznie
Wafelek2601 19.06.2015 16:48
Pyszniutkie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak