Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w ziemniaczkach
Mięso mielone włożyć na rozgrzaną głębszą patelnie z niewielką ilością oleju, podsmażyć dodając obraną, pokrojoną w kostkę cebule oraz czosnek, a także przyprawy. Do podsmażonego mięsa dodać odsączone pomidory krojone ( u mnie pomidory krojone z czosnkiem) oraz pokrojone wydrążone części ziemniaków. Wszystko razem wymieszać a następnie dodać część odsączonego sosu z pomidorów. Podsmażać aż masa mięsna zrobi sie zbita,część płynu wyparuje.
Masą napełniamy połówki ziemniaków, nakładamy paseczki sera żółtego, układamy ziemniaki w żaroodpornym naczyniu wyłożonym folią i posmarowanym oliwą.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy około 20 - 25 minut.
Podawać ciepłe posypane posiekaną cebulką zieloną.
Fajnie smakują polane ketchupem.